07/jun
Gerke Henkes
Published in post

Slagbal wordt Beeball bij s.v. Wassenaar

Woensdag 14 juni is het jaarlijkse slagbaltoernooi voor alle groepen 7 van de Wassenaarse basisscholen.  Ruim 100 kinderen gaan de strijd aan welke school het beste kan slagballen. Slagbal wordt al heel wat jaren in deze vorm gespeeld. Het wel een beetje lijkt op honk en softbal maar net wat andere regels.

Maar wat is nou leuker om echt de beginner van de fantastische honk en softbalsport te spelen? Daarom gaan de basisscholen vanaf volgend jaar BeeBallen i.p.v. slagballen. Dit jaar wordt de overgang naar het BeeBallen geïntroduceerd en wie kan dat beter doen dan de honk en softbal afdeling van s.v. Wassenaar?? De honk en softballers van deze club laten zien hoe leuk het is om te honk en softballen.

Hier wordt dit jaar het slagbal toernooi georganiseerd. Met veel vrijwilligers die ervoor zorgen dat de kinderen kennis kunnen maken met het Beeball. Er komt een grote BeeBall bus die meer dan 7 spellen meebrengt; slaan in een echt tunnel, meten hoe hard je kan gooien, kijken hoe precies je kunt gooien, meten hoe hard je over de honken gaat en nog veel meer! Hoe leuk is het om op een speelse manier kennis te maken met deze dynamische sporten.

Een echt Amerikaans honkbalfeestje met ondertussen de strijd om het beste slagbalteam.  De buitenbar is geopend voor snoep en limonade en de velden liggen klaar om er een leuke dag van te maken.

Mocht je nou na deze dag denken; ik vind dit echt een te gekke sport en ik zou beste eens willen weten of dit iets voor mij is; kom dan een keer meetrainen.

Kom eerst 14 juni naar s.v Wassenaar je klas aanmoedigen, lekker Beeballen en maak kennis met deze leuke sport!!! Tot de 14e!

Gerke Henkes

Comments are closed.

Scroll to Top