03/sep
Talia Kammant
Published in post

Afscheid van Wijkagent Patrick

Beste buurtbewoners,

In juni 2010 ben ik begonnen als wijkagent in Wassenaar waar ik onder andere de wijk Kerkehout als werkgebied kreeg. Ik werd ingewerkt door Willem van Duijn die toen nog wijkagent van dit mooie stukje Wassenaar was. Ik kreeg een beeld van de wijk dat zich kenmerkt als een apart stukje Wassenaar waar de sociale contacten hecht en divers zijn. Dit beeld is de afgelopen jaren bevestigd. Ik heb me vanaf het begin welkom gevoeld in de wijk. De grote groep vrijwilligers die de activiteiten faciliteren in het buurtcentrum, bij S.V Wassenaar of met de jaarwisseling hebben mij altijd het gevoel gegeven dat we iets voor elkaar konden betekenen. Ik heb de afgelopen jaren met veel bewoners contact gehad. Soms voor een informatief gesprek, maar ook voor serieuze zaken. Ik werd me regelmatig weer bewust hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te blijven. Dit is de enige manier om conflicten te voorkomen en op te lossen. Ik heb ook gezien hoe bewoners elkaars hulp aanbieden en aanvaarden, dat is een groot goed. Wees blij met de overeenkomsten die je met anderen deelt, maar vier ook de verschillen waardoor je vanuit een ander perspectief naar situaties kan kijken en daar een gefundeerde mening over kan geven. Wees nieuwsgierig naar elkaar en oordeel niet te snel.

Helaas is het moment aangebroken om afscheid van Wassenaar te nemen. Ik heb ervoor gekozen om naar een ander bureau (Delft) te gaan om daar als wijkagent te gaan werken. Ik doe dit om mezelf te blijven uitdagen en te voorkomen dat ik ‘vastroest’ aan bureau Wassenaar. Ik ga Wassenaar, en Kerkehout in het bijzonder, zeker missen. Wie mijn opvolger gaat worden is nog niet bekend, maar die gaan jullie zeker binnenkort verwelkomen. Zoals ik de meeste bewoners ken weet ik zeker dat de samenwerking met mijn opvolger ook succesvol zal zijn. Blijf communiceren en weet dat de wijkagent altijd klaar staat om uw vragen te beantwoorden en zijn hulp aan te bieden.

Groeten van uw Wijkagent,

Patrick van der Meer

Ps. Wilt u contact met een wijkagent kan dit via telefoonnummer 0900-8844 of via een contactformulier:

https://www.politie.nl/contact/contactformulier.html?sid=9b14e941-be40-4451-a0c8-a86ddcc3bad4

Talia Kammant

Comments are closed.

Scroll to Top