09/nov
Talia Kammant
Published in post

Geslaagde SMOW bij Buurt-Inn

Op dinsdag 24 oktober hebben ,tijdens de Buurt-Inn 14.00 u -16.00 u in het Buurtcentrum van Kerkehout ,Saskia van der Meer en Carla van der Burg tekst en uitleg gegeven  welke ondersteuning  Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) kan bieden.

Van ondersteuning van de mantelzorger tot een uurtje vervangen van de mantelzorger tot ondersteuning bij het invullen van diverse formulieren. Indien er behoefte aan is kunnen ze je wegwijs maken in de vele opties tot ondersteuning en hulp die er tegenwoordig wordt aangeboden. Soms zie je door het woud van aanbieders de mogelijkheden niet en heb je al snel het gevoel dat je van kastje naar de muur gestuurd wordt. Hierdoor kan de moed om dit uit te zoeken  je soms in de schoenen zakken. Vaak in situaties als de zorg, voor je naaste of die ander, je bijna boven het hoofd groeit. Samen kun je dan kijken wat in Uw specifieke situatie het beste past. Met name dat men zich gehoord voelt en op weg geholpen wordt is prettig.

Vooraf was ingeschat dat qua tijd een half uurtje voldoende zou zijn maar de materie was zo interessant dat men onder genot van koffie en thee tot het eind is gebleven. Het was een interessant tafelgesprek.

Foldermateriaal over mogelijkheden SMOW is te vinden in de hal van Het Buurtcentrum Kerkehout.

Talia Kammant

Comments are closed.

Scroll to Top