25/nov
beheerder
Published in post

Sinterklaas in Kerkehout op 24-11-2018

Afgelopen zaterdag was het zover, de sint zou kerkehout gaan bezoeken.

Alle kinderen stonden met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s bij de tunnel te wachten tot de sint en zijn pieten zouden komen. Er kwamen steeds meer pieten, maar geen sint. Waar bleef hij?

Uiteindelijk kwam daar de sint aan in een mooie auto, bestuurd door Ellen. ( waarvoor dank Attelier Ellen ) Na wat handjes geschud te hebben was er een kleine optocht door de wijk die eindigde bij het buurtcentrum.

Wat was daar nu? Er hing een piet aan een parachute aan het buurtcentrum. Dat was bijzonder!

Het programma begon in het buurtcentrum zodra alle kinderen een plekje in de zaal hadden gevonden. Het bleek dat sinterklaas zijn rijbewijs kwijt was geraakt. Gelukkig was er rijles-piet die een theorieboek had voor de sint en het was mogelijk om een rondje te rijden.

Sint moest vragen beantwoorden over het theorieboek en gaf de goede antwoorden dus hier was hij snel voor geslaagd.

Nu kwam het moeilijk deel…het praktijk. In het begin ging de sint een beetje te snel van start, maar na een volgende poging bleek dat het praktijk hem prima afging.

Sinterklaas kreeg zijn rijbewijs terug! Om dat te vieren werd er een polonaise gelopen door de zaal. Alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s liepen mee en wat was het leuk!

Het werd toch wel tijd dat de sint naar zijn volgende afspraak moest en verliet de zaal. Gelukkig voor de kinderen kregen ze nog wel een cadeautje van de sint en dat werd zeer op prijs gesteld.

Het was een hele gezellige middag met rijles, liedjes, dansen en nog veel meer.

Dank gaat uit naar de groep vrijwilligers die alles hebben georganiseerd. Alles was tot in de puntjes geregeld. Grote dank gaat uit naar Attelier Ellen voor het rondrijden van de sint. Onze reddende engel!  ( Foto’s: Yvonne Twigt )

beheerder

Comments are closed.

Scroll to Top