21/jan
beheerder
Published in post

Oud&Nieuw op z’n Kerkehouts…

Op vrijdag 12 oktober om kwart voor 10 ’s morgens kregen de deelnemers van de Oud&Nieuw Whatsapp-groep het officiële startschot voor de jaarwisseling 2018/2019; Eén van onze palletleveranciers had een mooie stapel pallets voor ons klaarstaan! Zullen we maar weer? Mja, maar doen toch?!

Even later ging er een flink konvooi met Kerkehouters (en enige import-Kerkehouters) richting de palletboer om de pallets op te halen. Het lijkt inmiddels normaal geworden om de vrachtwagens van Van der Elst Transport, Voorham Bronbemaling en de grote kiepwagen met tractor van de Firma Oskam in een rijtje door de wijk te zien rijden. 
Al vele jaren zorgen deze drie firma’s er voor dat wij als Team Sfeerbeheer de pallets en kerstbomen met het ter beschikking gestelde materieel in grote hoeveelheden de wijk in kunnen brengen, om met de jaarwisseling een mooi vreugdevuur neer te kunnen zetten. Een flink “dank jullie-wel” richting deze firma’s is dus zeker op zijn plaats!

Naast het traditionele vreugdevuur organiseert Team Sfeerbeheer sinds jaar en dag ook het Kerkehouts vuurwerk; het vuurwerk vóór en dóór de buurt. 
Om dit vuurwerk, vroeg op oudjaarsavond voor de allerkleinsten uit de buurt en om 01:00u in het nieuwe jaar voor de overige Oud&Nieuw-vierders mogelijk te maken, zamelen wij geld in in de wijk.
Ook dit jaar was Kerkehout weer GUL! Dank hiervoor! 
Het is voor ons ieder jaar weer heerlijk om te zien dat mensen met hun sponsorbijdrage al in de hand de deur voor ons opendoen met de woorden “ja, ik verwachtte jullie al”. Een andere mededeling die we wel eens horen is “We zijn er dit jaar niet bij, maar we geven jullie toch iets”. Geweldig toch?! Mooi dat dit initiatief zo breed gedragen wordt door de buurt!

Oudjaarsdag. Alle pallets en bomen zijn verzameld op het parkeerterrein. De betonnen platen die de asfaltlaag onder de brandstapel moeten beschermen zijn reeds geplaatst en wanneer dan rond 10.00u ’s morgens de zandauto en shovel aan komen rijden om de zandplaat neer te leggen gaat het los! Nog even was er enige consternatie omdat er slechts één wagen zand wordt geleverd in plaats van de nodige twee stuks om de plaat voldoende groot en dik te kunnen maken. Na wat telefoontjes over en weer met de Gemeente, waar wij goed mee overleggen en samenwerken, is ook de tweede wagen geregeld en kan er gebouwd gaan worden! 
Muziek aan en gas er op! 
Met alle kranen en shoveltjes welke tot onze beschikking staan tijdens deze dag, zijn we vlak na de middag al een heel eind gevorderd met de stapel. 
Tijdens het bouwen wordt er ook goed aan de inwendige mens gedacht; zo heeft Dirk een mooie koffieautomaat neergezet waar we de hele dag verse bonenkoffie uit kunnen tappen en komen Peter en Marijke langs met broodjes warme worst. 
Hierna gauw nog wat pallets op de stapel zetten, want rond twee uur worden we alweer geroepen voor de heerlijke lunch, verzorgd door Henny, Saskia en Maurice.

Nadat de stapel is voltooid, volgt er nog een fotoshoot van onze wijkfotograaf Maarten en een fotograaf van een krant met het hele team.

We starten de festiviteiten met een lampionnenoptocht voor de kleintjes door de wijk met ter afsluiting een mini-vreugdevuur en een kindervuurwerk. Kindervuurwerk is misschien niet helemaal het juiste woord, want dit vuurwerk is mede door de sponsoring van Primera Theresiastraat (de vuurwerkspecialist van Den Haag) uitgegroeid tot een behoorlijke show welke tegenwoordig niet alleen nog maar indruk maakt op de kleintjes! Een mooie start van een mooie avond! Voor wie de avond een minder goede start heeft is Maurice. Hij blesseert zijn enkel door een onfortuinlijke “move” achter het Buurtcentrum. Gelukkig is hij om 0.00u alweer terug uit het ziekenhuis, zodat hij precies op tijd is om nog bij het feest te zijn. Zijn voet is echter getransformeerd in een klomp gips, dus het lijkt er op dat hij voorlopig nog even in de lappenmand zit. Beterschap!

Om 0.00uur exact wordt de vuurstapel ontstoken en kan het feest definitief losbarsten! De flessen worden ontkurkt en er wordt geproost op het nieuwe jaar! De stapel staat spoedig in lichterlaaie, dus wordt het voor het toegestroomde publiek al snel een beetje zoeken naar een plekje waar het niet te heet is. Gelukkig voor ons staat de wind, in tegenstelling tot die bij onze collega’s in Scheveningen, gunstig van de wijk af gekeerd. Ook heeft Team Sfeerbeheer gezorgd voor de nodige verkoeling in de vorm van lekkere koude biertjes en prosecco voor de aanwezigen.
We kunnen dus met een gerust hart genieten van het vuur!

Wanneer iets voor één uur iedereen verzameld is op het parkeerterrein volgt het slotstuk van de avond: het Groot Vuurwerk. Wij hopen dat we weer een spectaculaire vuurwerkshow hebben neergezet en dat iedereen er van heeft genoten. 
Noviteitje voor ons dit jaar was het gebruik van elektrische ontstekingen. Met dit stukje techniek kunnen wij het vuurwerk op afstand aansteken en daardoor beter timen en vooral: veel veiliger ontsteken. En dat vinden wij vanzelfsprekend erg belangrijk voor het publiek en onszelf.
Na de vuurwerkshow gaat het Oud&Nieuw-feest tot in de late uurtjes door en rond half 6 in de ochtend komt de Brandweer het terrein opgereden om de laatste resten van wat een aantal uren eerder nog een mooie stapel pallets was te blussen…

Tot slot willen wij, Team Sfeerbeheer, iedereen bedanken die op welke wijze dan ook positief heeft bijgedragen aan deze Oud&Nieuw-viering in de wijk! Het was weer fantastisch! BEDANKT! (foto-credits: Maarten van der Meulen)

beheerder

Comments are closed.

Scroll to Top