13/sep
Talia Kammant
Published in post

N44 drie weekende dicht, houdt rekening met omleiding en vertraging! Start 13 september…

In opdracht van Rijkswaterstaat voert Aannemersmaatschappij Van Gelder werkzaamheden uit op de N44 tussen de N14 (Landscheidingsweg) en de N206 bij Leiden. Bij deze werkzaamheden is de N44 in beide richtingen afgesloten voor het autoverkeer. Ook de directe verbinding met Voorschoten via de kruising N44 met de Papeweg is dicht. Om het verkeer om te leiden plaatst Rijkswaterstaat gele borden.

Heeft u vragen over de bereikbaarheid van uw adres? De meest gestelde vragen en antwoorden vindt u in de bijlage. Ze staan ook op de website: www.wassenaar.nl

De afsluitingen van de N44 zijn op de volgende data:

  • Vrijdag 13 september 21.00 uur tot en met maandag 16 september 05.00 uur
  • Vrijdag 18 oktober 21.00 uur tot en met maandag 21 oktober 05.00 uur
  • Vrijdag 1 november 21.00 uur tot en met maandag 4 november 05.00 uur

* Bij slechte weersomstandigheden zijn er uitwijkdata: 8 – 11 nov en/of 15-18 november.

De wegafsluitingen hebben grote impact op de bereikbaarheid van Wassenaar. Daarom maakt de gemeente u extra attent op de omleidingen. We vragen u vriendelijk om uw achterban/leden te informeren via uw eigen kanalen. Iedereen die in Wassenaar woont of wil zijn, moet rekening houden met enig ongemak. Wie goed is voorbereid, kan wel ergernis en overlast beperken. Door bijvoorbeeld eerder te vertrekken. Of een alternatief te zoeken door bijvoorbeeld op de fiets te gaan. Het fietspad langs de N44 en de tunnels blijven open, dus indien mogelijk is de fiets een goed alternatief.

Rijkswaterstaat: Verwachte vertraging is 10 tot 30 minuten

De verwachting is dat tijdens de afsluitingen het verkeer door Wassenaar drukker is dan tijdens een normaal weekend. Ook het verkeer op de uitvalswegen kan opstropen. Wie met de auto de weg opgaat, moet volgens Rijkswaterstaat rekening houden met een vertraging van 10 tot 30 minuten. Het eerste afsluitingsweekend valt, ongelukkigerwijs, samen met Open Monumentendag. Een andere datum was echter niet mogelijk in de planning van Rijkswaterstaat. In de bijlage een overzicht van de omleidingsroutes en een toelichting om uw achterban te informeren. Tip: Bewaar deze informatie goed, want de omleidingen gelden ook voor de twee volgende afsluitingsweekenden.

We raden u aan om voor de meest actuele informatie steeds de website van Rijkswaterstaat in de gaten te houden: www.vananaarbeter.nl en www.wassenaar.nl

Vragen over overlast werkzaamheden en bereikbaarheid?

Voor vragen over de werkzaamheden en bereikbaarheid kunt u contact opnemen met het publieksnummer van Rijkswaterstaat: tel 0800- 8002. 

Met vriendelijke groet,
Team Communicatie Werkorganisatie Duivenvoorde

Bijlagen:

-meest gestelde vragen en antwoorden

-Factsheet Rijkswaterstaat

-infographic Rijkswaterstaat

-Toelichting over omleidingsroutes

Talia Kammant

Comments are closed.

Scroll to Top