22/jan
Bas van der Hulst
Published in post

Facebook-verwarring!

Is dit nu de pagina van de Buurtvereniging óf de wijk pagina?

Sinds jaar-en-dag heeft “onze wijk” twee eigen Facebookpagina’s. Beiden hebben ze als onderwerp Kerkehout en beiden zijn ze te vinden onder dezelfde naam: Buurtvereniging Kerkehout en Omgeving.

Echter, de ene pagina (die met de luchtfoto van de wijk als afbeelding) is gesticht door onze wijkbewoner en wijkfotograaf Maarten van der Meulen. Hij is destijds gestart met deze pagina om een online platform voor de wijk te vormen voor allerlei zaken die binnen Kerkehout leven. Het motto van deze pagina is vóór buurtbewoners, dóór buurtbewoners. Van evenementen binnen de wijk tot natuurfoto’s vanuit de polder en van het attenderen op het ophalen van de groene- of de grijze bak tot aan het onderling ruilen van AH-speeltjes, het wordt allemaal besproken binnen deze community.

Het motto van deze pagina is vóór buurtbewoners, dóór buurtbewoners.

Die ándere Facebookpagina (die met het lichtblauwe K&O-logo) , is het officiële communicatiekanaal op Facebook van de Buurtvereniging Kerkehout & Omgeving. Op deze pagina deelt de Buurtvereniging de artikelen welke wij ook op onze website www.kerkehout.nl plaatsen en kunnen de leden onder andere de activiteiten- of evenementenagenda in zien van de vereniging.

Je voelt ‘m al aankomen: dit is een beetje verwarrend!

Aan de ene kant “bijten” beide pagina’s (en hun eigenaars ;)) elkaar niet heel erg en streven we ongeveer hetzelfde doel na: het informeren van de wijk over allerhande zaken. Tóch voelen we wél de noodzaak om hier een scheiding in aan te brengen, zodat voor iedereen duidelijk is met welke pagina hij of zij te maken heeft.

In goed overleg met Maarten hebben we daarom besloten dat de Facebookgroep van Maarten voortaan onder de naam “Wijkpagina Kerkehout” verder zal gaan. De Buurtvereniging zal “gewoon” hun eigen naam Buurtvereniging Kerkehout en Omgeving behouden voor de Facebookpagina.

De Buurtvereniging zal “gewoon” hun eigen naam Buurtvereniging Kerkehout en Omgeving behouden voor de Facebookpagina.

We hopen hiermee een duidelijke scheiding te hebben gemaakt tussen beide pagina’s, waardoor eventuele verwarring tot het verleden behoren zal. Verder zal er niets (lees:0) veranderen aan de inhoud er van. Die blijft gewoon ouderwets hetzelfde!

Ben je nog géén lid van beide pagina’s? Doe dit dan snel even! Zo mis je helemaal niets meer van de gebeurtenissen binnen onze wijk!

Bas van der Hulst

Comments are closed.

Scroll to Top