19/feb
Bas van der Hulst
Published in post

Het Repair Café komt naar Kerkehout!

Het Repair Café is een wereldwijd initiatief van vrijwilligers dat al ongeveer tien jaar bestaat. De missie van het Repair Café is om gebruiksvoorwerpen zoals bijvoorbeeld fietsen, stofzuigers, kleding en speelgoed een langer- en dus duurzamer leven te geven. Dit om het milieu èn jouw portemonnee te sparen.

Sinds vijf jaar is het Repair Café ook actief in Wassenaar, waar zij hun werkzaamheden op woensdagmiddag uitvoeren in “Sion” in de Jozefkerk aan de Parklaan.

Tijdens deze bijeenkomsten horen zij vaak dat een Repair Café op zaterdag misschien een goed idee zou zijn, omdat werkende mensen dan grotendeels vrij zijn en zo in de gelegenheid zijn om hun producten te laten repareren door de vrijwilligers van het Café. Ook werd er geopperd om eens een tweede locatie in Wassenaar te proberen, om zo een breder publiek te bereiken met dit mooie en nuttige initiatief.

…fietsen, stofzuigers, kleding en speelgoed een langer- en dus duurzamer leven geven.

De organisatie heeft deze adviezen ter harte genomen en heeft onze Buurtvereniging gepolst of wij open voor zouden staan voor een Repair Café in Kerkehout op de zaterdag.

Uiteraard vinden wij als Buurtvereniging dat een dergelijk initiatief een grote toegevoegde waarde voor onze wijk is. Wij hopen daarom dat deze “test-dag” een gróót succes gaat worden, zodat het Repair Café wellicht een terugkerend evenement in onze wijk zal worden!

Op zaterdag 22 februari zal het eerste Repair Café in Kerkehout plaats gaan vinden tussen 10.00u en 12.00u in het Buurtcentrum, Charlottestraat 5 te Wassenaar.

Repair Café; Hoe gaat het in z’n werk?

We begrijpen dat het voor een hoop mensen (waaronder wijzelf 😉 ) een “nieuw-iets” is. Wij hebben de organisatie van het Café daarom gevraagd om enige uitleg over het hoe-en-wat. Hieronder volgt een korte samenvatting van een reparatie:

  • Heb je kapotte spullen of apparaten in huis welke wellicht nog te maken vallen? Denk hierbij aan een defecte fiets, koffiezetapparaat, waterkoker, maar ook aan bijvoorbeeld kleding of textiel.
  • Neem deze artikelen mee naar het Buurtcentrum op zaterdag 22 februari tussen 10.00u en 12.00u.
  • Je wordt bij de ingang ontvangen door de gastheer van het Repair Café, van wie je een formulier krijgt waarop je aangeeft wat je wilt laten maken. Ook krijg je een bonnetje met een nummer er op, waarmee wordt aangegeven wanneer je precies aan de beurt bent. Eigenlijk net zoals bij de slager of bakker dus…
  • Tijdens het wachten op je beurt, kun je bij de bar een lekkere kop koffie of thee kopen.
  • Wanneer je aan de beurt bent, wordt je geholpen door één van de deskundige vrijwilligers van het team, dat bestaat uit een coördinator, een tweetal naaisters en tien technische allrounders.
  • Als het defect (hopelijk) is verholpen, kun je op een evaluatieformulier aangeven hoe je ervaring is met het Repair Café.
  • Tot slot staat er bij de uitgang van het Buurtcentrum een doos waarin je je vrijwillige bijdrage (richtbedrag 5 euro) kunt doen.

Een schijntje natuurlijk wanneer je hierdoor weer lange tijd van je apparaat of kledingstuk gebruik kunt maken! 

Wij verwelkomen jullie graag met jullie defecte spullen of apparaten op zaterdag 22 februari in het Buurtcentrum! Tot dan!

Bas van der Hulst

Comments are closed.

Scroll to Top