21/jul
Bas van der Hulst
Published in post

Inbraak in ons Buurtcentrum

Gistermorgen zijn wij opgeschrikt door de melding van onze beheerscommissie dat er een inbraak is gepleegd in ons Buurtcentrum.

Aan diverse ramen en deuren van het gebouw zijn forse braaksporen aangetroffen. Blijkbaar hebben de inbrekers veel moeite gehad om het pand binnen te komen. Ook aan binnendeuren, kasten en ander interieur is behoorlijke schade aangericht.

De Politie is direct ingeschakeld door de beheerscommissie en een team van Politie Haaglanden heeft dezelfde dag nog forensisch sporenonderzoek gedaan.

Na een eerste inventarisatie lijkt het er op dat er geen grote buit gemaakt is, er is gelukkig nooit geld, e.d. aanwezig in het pand.

Wij vragen eventuele getuigen van deze inbraak, welke plaatsgevonden moet hebben tussen zondagavond 20.00u en maandagochtend 10.00u zich te melden bij Politie Haaglanden, tel 0900-8844.

Echter zijn veel van de gebruiksvoorwerpen en materialen welke gebruikt worden door de diverse activiteitengroepen van de vereniging wèl aanwezig in het pand. Een meer uitvoerige inspectie door onze onderafdelingen is dus nodig om te kunnen bepalen of daar artikelen van zijn buitgemaakt tijdens deze inbraak.

Ons verzoek aan de activiteitengroepen is dan ook om op korte termijn contact op te nemen met de beheerscommissie, zodat er een afspraak gemaakt kan worden om toegang tot het gebouw te krijgen (sleutelhouders hebben geen toegang tot het pand, omdat het voordeurslot niet meer werkt). Vervolgens kan er geïnventariseerd worden of er eventueel zaken van de betreffende groep missen, zodat dit doorgegeven kan worden aan Politie en verzekering.

Wij vragen eventuele getuigen van deze inbraak, welke plaatsgevonden moet hebben tussen zondagavond 20.00u en maandagochtend 10.00u zich te melden bij Politie Haaglanden, tel 0900-8844. Ook wanneer u omstreeks deze tijden verdachte situaties heeft gezien rondom het Buurtcentrum of in onze wijk welke betrekking kunnen hebben tot deze inbraak, vragen wij u contact op te nemen met de Politie.

Bas van der Hulst

Comments are closed.

Scroll to Top