10/aug
Bas van der Hulst
Published in post

Hondenpoep!

Ja, we kennen het allemaal; stap je de tuin uit, sta je vol in de hondenpoep! Gadverdamme, vooral als je van die sportschoenen aan hebt, u weet wat ik bedoel! Natuurlijk begrijpen we allemaal dat uw hond er ook vanaf moet.

Er komen vragen bij het bestuur of wij iets aan het probleem kunnen doen. Het plaatsen van borden is een optie, wellicht kan men dan makkelijker de honden-eigenaren aanspreken over de hondenpoep. Wij als bestuur zijn hier samen met bewoners en gemeente over in gesprek geweest. Maar het blijft een kat-en-muis spel.

Vandaar dat wij nu een stukje plaatsen in het Kontakt en op de website.  Doodlopende wegen, de stoep, de achterpaden of ons pas opgeknapte Mariaplein zijn GEEN uitlaat plekken! Mocht uw hond het niet kunnen ophouden, zijn er gratis hondenpoep zakjes te pakken, zodat u het kunt opruimen. Deze poepzakjes kunt u vinden in de speciale hondenpoep-afvalbakken die op diverse locaties in de wijk zijn geplaatst.

Tot slot is er een super mooie route die achter het sportcomplex loopt…

Tot slot is er een super mooie route die achter het sportcomplex loopt. Uw hond mag hier op een bepaald gedeelte loslopen, namelijk vanaf het bruggetje bij de volkstuinen tot aan de Verlengde Wittelaan, ter hoogte van waar het softbalveld overgaat in het kunstgrasveld. Gezien vanaf de wandelroute is de onverharde weg, richting de Verlengde Wittelaan, geen losloopgebied. Zie het plaatje hieronder waarin het losloopgebied in rood is weergegeven. U kunt de afbeelding aanklikken voor een grotere weergave.

Bent u van mening dat er ergens een bord zou moeten komen ter herinnering aan de opruimplicht of een bord verboden voor honden, meldt dit dan bij de gemeente. Uiteraard zou het veel mooier zijn als elke hondeneigenaar de poep zelf opruimt, wat overigens altijd verplicht is.

Samen zorgen we voor een mooi en leefbaar Kerkehout voor iedereen.

Bas van der Hulst

Comments are closed.

Scroll to Top