29/maa
beheerder
Published in post

De Brievenbus in de wijk

Al weer enige tijd geleden is de brievenbus verplaatst van de hoek Adrianastraat/Jacobastraat naar begin Kerkehout, naast de ingang van het Persijnhof. Dit gebeurde zonder enige berichtgeving, waardoor wijkbewoners hier verbaasd over waren, vragen over stelden, etc. Eén van de klachten was dat de stoep hellend is en in de winter glad kan zijn door bladeren van de bomen van de begraafplaats erachter.

Als bestuur hebben we  actie ondernomen en  contact gezocht met de Gemeente Wassenaar en PostNL om opheldering te vragen over de verplaatsing van de brievenbus en hopelijk een betere plaats voor de brievenbus te vinden.  Dit kostte,  mede door de mindere bereikbaarheid van gemeente  in Corona tijd en drukte bij PostNL erg veel tijd. Er zijn inmiddels maanden verstreken eer we u een update kunnen geven.

De Gemeente Wassenaar en PostNL hebben klachten ontvangen

Na vele telefoontjes is er nu eindelijk duidelijkheid in dit “verhaal” al heeft het helaas niet de afloop die we zouden willen……(zoals je bij verhaaltjes mag verwachten)

De Gemeente Wassenaar en PostNL hebben klachten ontvangen van buurtbewoners  m.b.t. de plek in de Adrianastraat/Jacobastraat. Zij hebben gezamenlijk gekeken naar een meer geschikte plek in de wijk.
De plaats die nu gekozen is,  ligt makkelijk in de aanrij-route voor PostNL, geeft geen verkeersopstopping omdat de weg daar breed is etc. , geen aangrenzende woning, etc dus dit leek hen geschikt.
Het  oneigenlijk gebruik van de trottoir (lees: met auto’s de stoep op rijden om een brief te posten), wat door sommige wijkbewoners genoemd werd,  wilt de gemeente oplossen  door  een paaltje of iets dergelijks te plaatsen, zodat dit tot het verleden behoort.

Aanvraag gedaan

Wij hebben een officiële aanvraag gedaan om de brievenbus terug te plaatsen naar een andere plek, meer centraal in de wijk. Dit is echter tot twee keer toe afgewezen.
Individuele aanvragen hiertoe, ook door ons als Bestuur worden niet gehonoreerd.
Ook speelde mee dat de brievenbus recent verplaatst was en voldoet aan de wettelijke eisen die gesteld worden aan  het plaatsingsbeleid van brievenbussen in Nederland.
PostNL wilt dus niet wederom een verplaatsing realiseren en de situatie blijft dus zoals hij nu is.

Mochten er klachten zijn over blad op de stoep, onveilige verkeerssituaties  etc kan dit gemeld worden bij de gemeente, telefonisch of online.

beheerder

Comments are closed.

Scroll to Top