17/mei
beheerder
Published in post

Intelligente verkeerslichten

Op 12 mei is een proef gestart met intelligente verkeerslichten (IVRI’s) op de kruising N14-N44. Op dit kruispunt kunnen fietsers via een app communiceren met de verkeerslichten om sneller groen te krijgen. De proef is een initiatief van Rijkswaterstaat in samenwerking met de gemeente Wassenaar. Met deze proef wil Rijkswaterstaat onderzoeken of en hoe het werkt als fietsers sneller groen krijgen en wat het effect is op de verkeersveiligheid.

De proef is een initiatief van Rijkswaterstaat in samenwerking met de gemeente Wassenaar.

Fietsers die geregeld gebruik maken van deze kruising wordt gevraagd om een van drie apps voor fietsers te downloaden. Deze apps zijn: RingRing, Schwung en Cross Cycle. Door een van de apps op de smartphone aan te hebben staan, communiceert de app met het verkeerslicht en krijgen de fietsers sneller groen.

Meer informatie over de proef en de genoemde apps is te vinden via de website https://ways2go.nl/nl/actie/fietserssnellergroen/

beheerder

Comments are closed.

Scroll to Top