19/aug
Bas van der Hulst
Published in post

N44 2 weekenden dicht, houdt rekening met omleiding en vertraging.

De komende twee weekenden zal de straatverlichting langs de N44/A44 vervangen worden. Hiervoor sluit Rijkswaterstaat 2 weekenden de weg af. Op de website van de gemeente vonden wij hierover de onderstaande informatie terug;

Het betreft de volgende weekenden:

  • vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandag 23 augustus 5.00 uur. Tijdens het eerste weekend wordt de N44 aan beide zijden afgesloten vanaf de N14 tot aan de aansluiting met de A44. Overdag (tussen 08:00 – 20:00) wordt er één rijstrook opengesteld richting Den Haag. De kruisingen op de N44 blijven dag en nacht open. 
  • vrijdag 27 augustus 21.00 uur tot maandag 30 augustus 5.00 uur.  Tijdens het tweede weekend wordt de N44 geheel afgesloten voor verkeer vanaf de N14 tot aan de aansluiting met de A44. De kruisingen op de N44 blijven dag en nacht open.

Kerkehout is bereikbaar vanaf de Landscheidingsweg via de Zijdeweg (het gedeelte voor Van der Valk en de Landbouw). De toerit naar de hoofdrijbaan van de Rijksstraatweg wordt tijdens de afsluitingen gebruikt als verbindingsweg tussen de Zijdeweg en de oostelijke parallelweg van de Rijksstraatweg. Via de oostelijke parallelweg kan het verkeer van en naar Kerkehout rijden. Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer in twee richtingen tussen de Zijdeweg en de parallelweg te begeleiden. 

Het centrum van Wassenaar blijft bereikbaar, omleidingen zullen aangegeven worden met gele borden. De gemeente geeft aan dat men rekening moet houden met flinke vertragingen, het is dus raadzaam om de fiets te gebruiken tijdens de weekenden van de afsluiting.

De gemeente stimuleert het gebruik van de fiets tijdens de afsluitingen extra door middel van een fotowedstrijd op Facebook. Inwoners kunnen een ludieke foto van zichzelf op de fiets tijdens het weekend van de werkzaamheden sturen aan de gemeente. De drie leukste inzendingen ontvangen een waardebon van €100 van Peddler. Peddler is een dienst waarbij inwoners online bij lokale ondernemers kunnen shoppen. De aankopen worden op de een duurzame manier thuisbezorgd, via een elektrische bakfiets. 

Voor meer informatie over specifieke bereikbaarheidsvragen en aanvullende info ga naar dit artikel.

Bas van der Hulst

Comments are closed.

Scroll to Top