03/mei
beheerder
Published in post

Eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

Rijksoverheid heeft een eenmalige energietoeslag beschikbaar gesteld voor inwoners in Wassenaar, Leidschendam-Voorburg en Voorschoten, om de energierekening te betalen.

Het gaat om één keer €800,- per huishouden voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. De gemeenten zorgen voor de uitbetaling. Wilt u ook deze toeslag ontvangen en heeft u een bijstandsuitkering, dan krijgt u dit vóór 1 mei 2022 automatisch op uw bankrekening.

Heeft u geen bijstandsuitkering, maar wel een laag inkomen, dan kunt u de energietoeslag vanaf half mei aanvragen via de website van Leidschendam-Voorburg.

Het gaat om één keer €800,- per huishouden voor inwoners

Indien u hulp nodig heeft bij het aanvragen van de eenmalige toeslag, kunt u bij Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) een afspraak maken. Dat kan door te bellen naar 070 – 511 22 26 (maandag tot en met vrijdag, van 09:00 uur tot 14:00 uur) of e-mail te sturen naar info@smowassenaar.nl

Daarnaast biedt de gemeente Wassenaar ook nog een regeling voor inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Hierbij gaat het over de regeling maatschappelijke participatie. Dit is geld voor sociale, culturele en sportieve activiteiten. Voor meer informatie over deze regeling kunt u terecht op de website van Leidschendam-Voorburg.

beheerder

Comments are closed.

Scroll to Top