24/nov
beheerder
Published in post

Oudere wijkbewoners blijven fit in het Buurtcentrum!

Vanaf deze zomer wordt er door een actieve groep oudere dames gesport in het Buurtcentrum.
Dit gebeurd onder leiding van een fysiotherapeute met de juiste kennis en kunde met betrekking tot het bewegen op hogere leeftijd.

De organisatie van deze wekelijkse lessen wordt ondersteund door twee leden van de Buurtvereniging: Mw Betty van Kooy en mw Tinie de Jongste. Wij zijn als Bestuur erg blij en dankbaar voor de inzet van deze vrijwilligers!

Vanuit de Buurtvereniging K&O waren we al een langere tijd op zoek naar iemand deze lessen kon verzorgen voor de ouderen in Kerkehout, maar dit was nog niet zo eenvoudig!
De oplossing kwam vanuit het initiatief Fit in Wassenaar! 

Oefeningen in het Buurtcentrum (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Vanuit de Nederlandse overheid is er namelijk een sport- en preventieakkoord opgezet waarbij Fit in Wassenaar is aangesloten. Wij als Buurtvereniging hebben ons ingeschreven bij dit initiatief en hebben ons ingezet om de (financiële) middelen te verwerven om de ouderen uit onze wijk weer te kunnen laten sporten en zo fitter te blijven!

De oplossing kwam vanuit het initiatief Fit in Wassenaar! 

Fit in Wassenaar  verleent subsidie aan nieuwe sportactiviteiten waarbij vorm wordt gegeven aan de doelen Samen Bewegen, Bewegen op Maat en Veelzijdig Bewegen. We zijn als buurtvereniging aangehaakt en zijn een samenwerking aangegaan met de Zorgpraktijk Wassenaar, de praktijk waar de fysiotherapeute werkzaam is.

Iedere maandag  om 10 uur zijn er een 20 tal dames die met veel plezier en ieder op eigen niveau meedoen aan de les. Ook wordt er aandacht gegeven aan valpreventie en spier- en conditiebehoud.
De groep wordt groter, er is veel animo in de wijk. En dat is erg fijn, want wij vinden het mooi om op deze manier iets bij te kunnen dragen aan de fitheid van onze wijk! Heeft u interesse om mee te sporten? Neem dan contact op met uw Buurtvereniging middels onderstaand (mail)adres.

Contactgegevens:
Buurtvereniging Kerkehout en Omgeving
Charlottestraat 5, 2245 VW Wassenaar
Mail: Kerkehout@yahoo.com
website: www.fitinwassenaar.nl

beheerder

Comments are closed.

Scroll to Top